Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak eğitimi ön planda tuttuğumuz bir yıl geçirdik. Eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için kullanıma açtığımız yeni eğitim salonumuz neredeyse hiç boş kalmadı. Üyelerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığımız eğitimlerimizin yanı sıra şirketlerimizin büyümesine ve kurumsallaşmasına yardımcı olacak eğitimler eve seminer programlarına ağırlık verdik.
Sadece üyelerimizi değil iş hayatına atılmak isteyen girişimcilerimizi de unutmadık. 30 girişimcimizin katıldığı ve KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediğimiz Nitelikli Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerlerimiz devletin sağladığı teşvik ve yatırım desteklerinden faydalanmaya başladılar bile. Girişimcilerimizin her biri şüphesiz ki kuracakları işlerde ekonomimize katkı sağlayacaklar ve istihdam alanı açacaklar. Açılan her yeni işletme hem şehrimizin ekonomisine katma değer sağlayacak hem de işsizliği azaltacaktır.
TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kısa bir süre önce odamıza gerçekleştirdiği ve girişimcilerimize sertifikalarını verdiği törende de ifade ettiği gibi Yenişehir’in hem tarım sektöründe hem de sanayi sektöründe oynayacağı önemli roller ve önünde de ciddi fırsatlar bulunuyor. Bizler eğitime ve girişimcilere verdiğimiz desteğin yanında ilçemizin önündeki fırsatları görmesi ve değerlendirmesi için adeta bir projektör vazifesi görmeye hazırız. Öyle ki belirli zamanlarda tekrar tekrar düzenlemeyi planladığımız ‘Kent Birlikteliği Ortak Akıl’ toplantılarının ilkinde ilçemizdeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirerek fikirlerimizi ve önümüzdeki fırsatları işaret etme fırsatı bulduk.
Oldukça faydalı olduğuna inandığımız bu toplantıda ilçemizde uzun zamandır oluşmayan birliktelik ve ortak akla dayalı bir ortamın sağlandığını düşünüyorum. Odamız geçmişte olduğu gibi bugün de şehrimizin yararına olan her konuda birleştirici görevini sürdürmekte ve aldığı sorumluluklarla bölgesindeki saygın ticaret ve sanayi odalarından biri olmayı başarmıştır.