Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimi vermeye devam ediyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan 25 kişi KOSGEB desteklerine başvurma fırsatı yakalayacak.

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde, iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik 3-6 Aralık tarihleri arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak

Başvuru sistemine getirilen bir yenilikle Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine, mülakat tarihinden 5 gün öncesine kadar başvuru yapacak kişinin e-devlet şifresi ile başvuru yapması gerekiyor. Yeni sistem ile eğitimlere elden başvuru alınmayacak. Eğitim için başvurular 27 Kasım Salı günü son bulacak. Başvuruların ardından KOSGEB tarafından değerlendirme ve mülakat yapılarak eğitime katılacaklar belirlenecek. 3 Aralık’ta başlayacak 32 saatlik eğitim, 6 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.

Başarılı olanlara sertifika verilecek

Mülakatta, adayların girişim için oluşturdukları iş fikri ve işi gerçekleştirmek için gerekli alt yapıları değerlendirilecek. Yapılacak mülakatlar sonunda belirlenecek 25 kişi eğitime katılmaya hak kazanacak, eğitime katılım ücretsiz olup sertifikaya hak kazanmak için derslere devam zorunluluğu bulunuyor. Başarılı olan kursiyerler program dâhilinde alacakları eğitimin ardından, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in sertifikalarıyla birlikte 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek.

Başvuru için link;

https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler.aspx#